Het is weer volop zomer in Nederland en misschien denk je al een tijdje na over het laten zetten van highlights. Maar wat een keuze! Coupe soleil, balayage, highlights, lowlights, babylights. Allemaal even mooi maar welke moet je nu kiezen? In deze blog vertellen we je er meer over. Zo weet jij hoe je die iconische ‘sunkissed’ look kunt krijgen waar wij zo’n fan van zijn. Die look kan wat ons betreft altijd, zowel in de zomer als in de winter.

Meer diepgang in je haar

Allereerst leggen we je uit wat highlights zijn. Highlights zorgen er in de eerste plaats voor dat je meer diepgang in je haar creëert volgens een bepaalde structuur. Je kunt deze over je hele hoofd laten zetten of een gedeelte van je hoofd. Later in deze blog vertellen we je hier meer over. Voor het zetten van highlights worden folies gebruikt en zijn geschikt voor zowel donkere als lichte types. Er zijn wel honderd tinten blond die allemaal weer een ander effect hebben op je huidskleur. Laat je goed adviseren over welke tint het beste tot z’n recht komt bij jouw huidskleur. Dan zijn er ook nog lowlights. Hiermee kun je nog meer diepte creëren in je haar. Het geeft je kapsel van die fijne kleurschakeringen. We vertellen je nu wat meer over alle verschillende mogelijkheden.

Een vierde highlight

Een vierde highlight bestaat uit ongeveer 10 folies. Het geeft je net die frisse touch up voor de zomer. Als je je haar nog nooit gekleurd hebt dan kun je hier goed mee starten. Deze optie wordt ook vaak gebruikt om het haar weer een beetje bij te kleuren na een week of 5.

Halve highlight

Een halve highlight bestaat uit ongeveer 20 tot 25 folies en worden aangebracht over de hele midden scheiding. Er worden ook wat folies aangebracht rond de contouren van je gezicht. De rest van het haar houdt z’n natuurlijke kleur. Deze optie zorgt voor die iconisch ‘sunkissed’ look waar we allemaal van dromen! Het is ’t meest geschikt als je je haar het liefst los draagt. Als je je haar vast draagt oogt de rest van je haar donkerder. Houd hier rekening mee. Als je het ook vaak vast draagt is een drie vierde highlight een betere optie voor jou.

Drie vierde highlight

Deze optie telt ongeveer 45 tot 55 folies, afhankelijk van je hoeveelheid haar. Het eindresultaat is een stuk lichter dan de halve variant. Ook hier houd je diepte in je haar en oogt de nekpartij donkerder dan de rest van je haar. Dit zorgt voor een natuurlijke diepte. Je kunt een drie vierde highlight het beste samenvatten als een halve staart die in de folies wordt gezet. Dit valt dan als een mooie laag over je hele hoofd heen.

Hele highlight

Voor de echte durfallen is er een hele highlight die 75 of meer folies telt. Het zorgt voor een ultrablond effect en worden door het hele haar gezet, inclusief contouren en nekpartij. Dit hoef je niet elke keer te doen zodra je uitgroei krijgt, je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld de vorige twee opties. Zo houd je je haar ook lekker gezond. Een hele highlight zorgt voor een echte beachlook. Let op dat het niet voor iedereen geschikt is. Laat je goed adviseren.

Babylights

De naam zegt het al; babylights zijn subtiele highlights die je kapsel een super zomerse uitstraling geven! Het is alsof je de hele zomer op het strand hebt gezeten en je haar door de zon is opgelicht. Juist als je houdt van een subtiele look is deze optie heel geschikt voor jou. Wist je trouwens dat babylights ook erg mooi staan bij grijs en wit haar? Ze zorgen ervoor dat je haar weer gaat stralen!

Balayage

Balayage is een chique woord voor….vegen! Het is een relatief nieuwe verftechniek waarbij de kapper met een kwast de verf in het haar veegt. Het mooie hiervan is dat er zo een heel natuurlijke kleurovergang ontstaat. Behalve dat ’t er heel natuurlijk uitziet is de uitgroei ook niet storend, de kleur groeit er geleidelijk uit. Balayage vinden we vooral tof staan bij donkere haarkleuren. Hoewel het subtiel is valt het toch lekker op!

Coupe soleil

Hoewel het niet vaak meer wordt toegepast bestaat het nog wel; coupe soleil. Dit is eigenlijk de ouderwetse highlight waarbij de kapper met een kapje en naald de haren naar buiten trekt en ze blondeert. Helemaal pijnloos is dit vaak niet. Het zorgt wel voor een heel subtiele look, net als babylights. Coupe soleil wordt nog wel eens toegepast bij korte koppies.

Blondering is en blijft een aanslag voor je haar dus verzorg het extra goed met onze producten van Organic Hairspa. Om je look zo lang mogelijk mooi te houden en vergeling te voorkomen adviseren wij onze favoriet Blonde Shampoo en Conditioner. Is je haar droog en broos? Gebruik dan ook regelmatig onze Therapy Moisture Shampoo. En natuurlijk mag onze iconische Ocean Spray niet ontbreken als je gaat voor onze favoriete beachlook!

Wij wensen je een sprankelende zomer!